Slagerij Gelderblom John Korff

Slagerij Gelderblom John Korff

Gehakt

Je proeft écht het verschil. Maar waarom is ons gehakt dan zo lekker? Puur vlees! Ons gehakt bevat geen extra toevoegingen, dus geen kruiden, zout of conserveermiddelen. Op verzoek van u als consument kunnen wij het gehakt voor u kruiden met een kruidenmelange naar keuze.
​​​​​​​

Iedere woensdag = gehaktdag!







rundergehakt

Gemaakt van geselecteerd vlees van de borst van het rund. Dit gehakt wordt meestal puur verkocht zonder toevoeging van kruiden, het kan als basis dienen voor bijvoorbeeld bolognese saus of hamburgers.


Varkensgehakt

Mager varkensvlees en spek is de basis van dit gehakt, de toevoeging van zout en kruiden maken dit gehakt zeer smakelijk.


Half om half gehakt

Half om half gehakt is een mengeling van 50% rund- en 50% varkensvlees.


Grof gemalen Black Angus gehakt

Gehakt van het Black Angus rundvlees!


Kipgehakt

Kipgehakt, een goed alternatief wanneer je geen rood vlees of varkensvlees wilt eten. Het is gemaakt van mals kippendijenvlees. Kipgehakt kan prima gebruikt worden in plaats van gemengd gehakt. 


Kalfsgehakt

Kalfsgehakt wordt gemaakt van de borst van het kalf. Het is zacht van smaak en bevat over het algemeen weinig vet. Voeg een mild kruiden boeket toe zodat de delicate smaak van het kalfsvlees behouden blijft. 


Gemengd gehakt

Het paradepaardje van Slagerij Schaap, gemaakt van 1/3 rundvlees, 1/3 varkensvlees en 1/3 kalfsvlees.

tips & weetjes

Tot ver in de 20e eeuw was vlees een luxe die voor veel mensen beperkt bleef tot de zondag. Halverwege de week was er dan 'woensdag gehaktdag', vanwege de beschikbaarheid van (goedkoop) gehakt op deze dag. Op maandag werden de dieren geslacht, op dinsdag uitgebeend, en het restvlees van het uitbenen werd op woensdag in de verkoop gebracht. Deze woensdag gehaktdag is ook de populaire naam geworden van verantwoordingsdag op de derde woensdag in mei, wanneer in Nederland de Tweede Kamer het financiële beheer door de regering evalueert.

Waar komt gehakt vandaan?

Vroeger werden de stukjes vlees handmatig met een hakbijl op het hakblok fijn gehakt, vandaar de naam. Ons gehakt wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerd kwaliteitsvlees.

Gehakt volgens de wet

Gehakt moet aan een aantal wettelijke regels voldoen; zo moet het vlees voor gehakt altijd koud verwerkt worden, de temperatuur tijdens het productieproces mag niet boven de 4 graden uitkomen. Ook de temperatuur van het gehakt in de toonbank of koelcel mag niet boven de 4 graden zijn. Ook de vlees:vet-verhouding moet aan de wettelijke normen voldoen.

Bewaren van gehakt

Thuis bewaart u het gehakt op de koudste plaats in de koelkast. Dat is onderin, boven de groentela, bewaar het gehakt daar in afgesloten verpakking maximaal 2 dagen. Bewaar het gehakt in de diepvries altijd goed verpakt in speciale diepvries plastic zakken, bij een temperatuur van -18 of lager, de bewaartijd is maximaal 6-8 weken.