Slagerij Gelderblom John Korff

Slagerij Gelderblom John Korff

Vers vlees


Kwaliteit en dierenwelzijn gaan hand in hand

BARENDRECHT - Bij Slagerij Schaap staat niet alleen de kwaliteit van het vlees hoog in het vaandel. Ook dierenwelzijn is erg belangrijk voor John en Judith Korff en hun team. Daarom kiest de slagerij bewust voor vlees van dieren die een goed leven hebben gehad.

Een voorbeeld daarvan is het Gelderse varken. Die krijgt geen preventieve antibiotica toegediend en wordt niet gecastreerd. Bovendien leven de varkens in groepen in een natuurlijke omgeving om natuurlijk gedrag te stimuleren. Door deze manier van de varkens houden zijn de dieren gezonder en smaakt het vlees lekkerder. Ook kan men kiezen voor scharrelkip. Deze kippen hebben vrij uitloop en krijgen plantaardige voeding die voor zeventig procent bestaat uit granen. Ook de scharrelkippen krijgen geen antibiotica. Al langer verkrijgbaar en al bij velen bekend is het vlees van de weidekoe. Deze koe staat niet alleen op stal, maar kan ook naar buiten. "We merken dat mensen steeds meer bezig zijn met bewust eten en met duurzaamheid", vertelt John Korff. "Daaraan willen we met dit verantwoorde vlees graag tegemoet komen. Belangrijk om te vermelden is dat we dit hebben doorgevoerd zonder prijsverhoging. De klant betaalt dus niet extra voor dit vlees."

Sinds kort verkoopt Slagerij Schaap ook diverse soorten vlees van Black Angus, zoals bak- en stoofvlees en natuurlijk burgers. Dit vlees staat in veel restaurants op de kaart vanwege de uitzonderlijke kwaliteit en de heerlijke smaak. Het vlees is ook erg geschikt voor op de barbecue.







varkensvlees

In ons assortiment vindt u varkensvlees van het Gelders varken. Bij het Gelders varken staan 4 pijlers centraal: natuur, dier, milieu en 100% Nederlands.

Lees meer ►


rundvlees

Black Angus Beef

Black Angus is één van de bekendste rassen van het rundvlees in Schotland, bekend om zijn uitzonderlijke malsheid en sappige, zilte smaak. Dit Highland ras met zijn kenmerkende lange zwarte haren en hoorns is vooral bekend om zijn marmering en sappigheid.

Hollandse dikbilrunderen uit Wekerom

Wij willen gezonde dieren, zo krijgen onze runderen geen antibiotica of groeihormonen toegediend in hun voeding. De koeien hebben een prettig leven. Ze worden op een natuurlijke manier afgemest. Daarom zien ze er ook zo blakend uit en dat komt het vlees ten goede.

Lees meer ►


kip

Oma's kip is toegankelijk, vertrouwd en vol van smaak. Op het eerste gezicht alles wat een heerlijk stukje kippenvlees moet bevatten. Het is een stukje vlees met een stevige en malse structuur, die bovenal vol van smaak is.

Maar Omás kip heeft nog veel meer aspecten die ervoor zorgen dat er een uniek Hollands en bewust stukje kip onstaat.

Oma's kip is vertrouwd en authentiek en zorgt voor de heerlijke Hollandse smaak waar u verrast door zal worden.


Sterk en langzaam groeiend ras, namelijk het Hubbard ras.
Er wordt gestreeft naar een antibiotica vrije kip.
De kip krijgt 40% meer de ruimte in de stal i.v.t. de reguliere kip.
De kip leeft 20% langer i.v.t. de reguliere kip.
De kip leeft in een stal waar een dag- en nachtritme wordt gehanteerd.
Voldoende afleidingsmateriaal in de stallen, zoals strobalen en graan strooien.
Het voer van de kip is 100% plantaardig en bevat minimaal 70% graan.
Een gedeelte van de opbrengst wordt gebruikt voor investeringen in projecten m.b.t. verduurzaming in de sojateelt.
Heeft een ster van 'Beter leven' van de dierenbescherming.

hele kip

Hele kip à 1,5 kilo, zwaar bevleesd. ​​​​​​​Ook ovenklaar verkrijgbaar: met braadzak, gekruid en met groenten!


LEES MEEr op omaskip.nl ►








kalfsvlees

Kalfsvlees is een heerlijk zacht, mager en smaakvol stukje vlees. De goede herkomst van ons kalfsvlees proeft u zeker terug op uw bord! Natuurlijk kunnen wij u tips geven over de juiste bereiding. U vindt bij ons diverse producten van een kalfslapje tot preparé de Paris.

Al ons kalfsvlees is zowel naturel, gekruid als gemarineerd verkrijgbaar.

Kalfsoester • Kalfsschnitzel • Kalfsfricandeau • Kalfsschenkel, voor Osso bucco • Kalfslever • Kalfsragout • Preparé de Paris (kalfs filet Americain)

goede herkomst

Duurzaam vrouwelijk scharrel kalf
100% Hollands rosé kalfsvlees
Geboren bij Nederlandse mester
Grootgebracht op Nederlandse boerderij
’s Zomers buiten in de wei, ’s winters in warme stal op dikke laag stro
Volle smaak door voeding van maïs, gedroogde granen en pap
Rijk aan vitaminen en ijzer
​​​​​​​ Vrij van antibiotica en groeibevorderaars


lamsvlees

Voor vers Texels lamsvlees bent u bij ons aan het juiste adres. Wij snijden in ons bedrijf zelf het lamsvlees uit en bewerken en verwerken dit tot diverse specialiteiten. Hierdoor kunnen wij u een ruim assortiment aan lamsvlees bieden.

Al ons lamsvlees is zowel naturel, gekruid als gemarineerd verkrijgbaar.

Lamsbout • Lamsschouder • Lamsrack • Lamsfilet • Lamshaas • Lamsgehakt • Lamsribbetjes • Lamsrollade • Lamskotelet

goede herkomst

Superieur Hollands weidelam
Uitsluitend ooien van Texelaars
Voeding van gras, kruiden, hooi en melk
Licht zilte smaak; “l’agneau pré salé”
Rijk aan vitamine B, eiwtten, zink en ijzer
Vrij van antibiotica en groeibevorderaars
Tijdens het Nederlandse lamsvleesseizoen, verkopen wij uitsluitend zuiglammeren


wild

Wild is het gehele jaar door verkrijgbaar op bestelling. Vraag naar de mogelijkheden in de winkel.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.